לעשות תאונה עם הרכב זה עניין מבאס ולא נעים, אבל כשזה קורה דווקא עם רכב יוקרה, זה יכול להיות בהחלט עניין כואב ויחד עם זאת כזה שמחייב אותנו בצעדים יותר מהותיים ומורכבים. באופן כללי, אין אולי הבדל מהותי בין תאונה עם רכב יוקרה לבין תאונה עם רכב מכל סוג אחר, אבל צריך לזכור שככל שמדובר ברכב יקר יותר, כך ההוצאות יכולות להיות גבוהות יותר ואז גם יש להקפיד על הצעדים שנוקטים לאחר שזה קורה. אם עשיתם לאחרונה תאונה עם רכב יוקרה שכזה, או שאתם נהגים אחראיים שרוצים להיות מוכנים לכל מצב ולדעת מה לעשות כאשר עושים תאונה עם רכב יוקרתי, הנה כמה דברים שחשוב לדעת.
תביעות
שימו לב שהרבה פעמים כאשר מדובר ברכבי יוקרה, הבעלים של אותם הרכבים שאיתם עשיתם את התאונה עשויים להחליט להגיש תביעה על הנזק. אם הוגש נגדכם כתב תביעה, ההמלצה שלנו היא למצוא בהקדם משרד עורכי דין מקצועי שמתמחה בתחום ויוכל לעזור לכם להגן על עצמכם בצורה טובה. משרד עורכי הדין אלמוג שפירא למשל, הוא בעל ניסיון רב בתחום של תביעות מהסוג הזה, בפרט כשמדובר על רכבי יוקרה המעורבים. שימו לב כי ללא ייצוג משפטי ראוי בסיטואציות כדוגמת זו אתם חשופים להפסדים כבדים וזאת לא מערכה שאתם רוצים לצאת אליה לבד.
ביטוח
חשוב מאד לשים לב כי פוליסות הביטוח הסטנדרטיות מכסות נזקים לצד שלישי לרוב עד סכום של 350,000 שקלים. זה טוב ויפה כאשר מדובר ברכבים סטנדרטים ואפילו יספיק כאשר מדובר ברכבי שטח יוקרתיים יחסית, אבל מה שצריך להבין הוא שמדינת ישראל היא כזו בה מעריכים מאד את רכבי היוקרה. בהחלט לא נדיר למצוא על כבישי הארץ רכבים יקרים החל ממחירים של כשש מאות אלף שקלים ועד לרכבים יקרים במיוחד שיכולים להגיע אפילו למחיר של כשני מיליון שקלים. מה קורה במצב הזה? ובכן, הביטוח ישלם עד לסכום בפוליסה ומשם זה עשוי להיות באחריותכם. מה עושים? ובכן, קודם כל בודקים לעומק את פרטי הפוליסה שלכם על כל האותיות הקטנות ולאחר מכן ניתן להוסיף תמורת סכום נמוך יחסית, כיסוי ביטוחי גדול יותר שיספיק לכם במקרה של נזק לרכב יוקרה או לציוד יקר מסוג אחר.
מה לעשות במקרה של תאונה?
ובכן, כמו בכל תאונה אחרת, לאחר שתבדקו כי אתם בריאים ושלמים וכך גם האנשים האחרים המעורבים בתאונה, חשוב מאד להחליף פרטים מלאים הכוללים את תעודת הזהות ומספר הטלפון של הנהג השני וגם את פרטי פוליסת הביטוח. מכאן והלאה יש לעמוד בקשר עם הנהג ולערב את חברת הביטוח הרלוונטית למקרה.
אם התאונה קרתה באשמתכם, עליכם לדווח לחברת הביטוח שתשלם את כספי הפיצויים לנהג. אם זה קרה באשמת הנהג השני יש שתי אופציות. האופציה הראשונה והטובה יותר היא שהוא לוקח אחריות מלאה, מפעיל את הביטוח שלו ומכסה את הנזקים שלכם ושלו. האופציה הפחות טובה היא נהג שלא מוכן לקחת אחריות ובמקרה הזה אם אתם שואפים לקבל כספי פיצוי תאלצו לגשת להליך של תביעת נזיקין אזרחית. במקרה הזה חשוב מאד לפנות לעורך דין מקצועי ומנוסה בתחום ולא לעשות את זה לבדכם אם אתם לא בקיאים בתהליך באמת.
לסיכום
בשל ריבוי רכבי היוקרה על כבישי הארץ, האפשרות של תאונה עם רכב כזה היא בהחלט אפשרית. הגדילו את הכיסוי הביטוחי שלכם, התייעצו עם עורך דין במקרה הצורך, והכי חשוב – סעו בזהירות.