כבישים מסוכנים: היכן עדיף להימנע מנסיעה?

בכביש חשוב להיות מאופסים, דרוכים ונהגים זהירים. עם זאת, קיימים כבישים שהדריכות בהם נדרשת ברמה הרבה יותר גבוהה, וזאת כי הם ידועים ככבישים מסוכנים, ועד שהמדינה לא תוביל למעשה פרקטי שיטפל במקור הבעיה, יש להימנע מהם, וכאשר זה לא אפשרי, פשוט לנהוג בהם בזהירות – לכבד את חוקי הנהיגה ואת הנהגים שלידך.

מה עושים?

עוד רגע נעצור להציג את הסכנות שטמונות בדרך, אך מראש נציין שיש כמה דברים שניתן לעשות, מלבד להכין שלטים ולצאת לרחובות. ראשית אם אפשר לנסוע דרך כביש 6 הרי שמוטב להעדיף זאת, כי מדובר בכבישים רחבים, מופרדים, בעלי תאורה לאורך כל המקטעים ושמציעים שלל נקודות עצירה והתרעננות. כמו כן, חוסר הפקקים שמאפיין את הכביש מונע לעיתים את תחושת העייפות ומונע להיות זמן ממושך על הכביש. בנוסף, המשטרה גם כן יכולה לתת יד, יכולה לתגבר יותר ניידות באזורים שמועדים לפורענות.

נעים צפונה

דווקא בדרך לצפון היכן שאנשים נוסעים ליהנות מחופשה ומנוחה, נמצא מקבץ של כבישים מסוכנים, כאלו ללא הפרדה קשיחה, כאלו ללא תאורה, כאלו ללא מקומות נוחים לעצירה ואף כאלו בעלי שוליים צרים. כך למשל כביש 65 שנע מצומת קיסריה ועד צומת קדרים, כביש 71 שנע מעפולה ועד בית שאן וכביש 70 שנע מזיכרון יעקוב עד שלומי נחשבים כעוינים, נחשבים ככבישים שבהם מתרחשות שלל תאונות.

נעים דרומה

גם בדרום לא חסרים כבישים מסוכנים, כאשר לצד הסכנות שכבר ציינו, נוסיף שבדרום ניתן למצוא כבישים ארוכים ללא מחלפים, כך שהדרך המונוטונית מובילה רבים לאבד ריכוז. להלן שורת כבישים בדרום שהשיגו בדם את המוניטין הרע: כביש 31 שנע בין צומת להבים לים המלח, כביש 25 שנע בין נחל עוז לצומת הערבה וכביש 40 שנע בין כפר סבא לצומת קטורה.

עשה ואל תעשה

לצד מודעות ודברים שרק הרשויות יכולות לעשות, נעצור לציין מה גם אנו הנהגים יכולים לעשות על מנת להיכנס אל הכבישים המסוכנים ולצאת מהם ללא פגע. ראשית לעולם אין להישאר על ההגה אם חשים עייפים. עייפים? עצרו בצד במקום בטוח ולכו לישון לחצי שעה. בנוסף, עוד לפני שיוצאים לדרך תוודאו שהרכב תקין. ביחנו מגבים, בלמים, לחץ בצמיגים ותקינות של תאורה. כמו כן, תמיד שימרו מרחק, ולא רק כשהכבישים רטובים (בימים כאלו שימרו מרחק כפול). מה עוד? בזמן הנהיגה לא מתעסקים עם הנייד, מכבדים את הנהגים שבצד, מקפידים על המהירות המותרת ותמיד נשארים עם עיניים על הכביש.

קחו אחריות!

לסיכום נציין שלא חסרים כבישים שנחשבים מסוכנים, וייקח זמן עד שהכשלים יטופלו. אי לכך או שבוחנים דרכים חלופיות (קרי כביש 6) או שנכנסים אליהם ומעלים את רף הריכוז. שימרו על עצמכם ועל הנוסעים שלצדכם – נסיעה טובה ובטוחה.

נגישות
Scroll to Top