חנייה בבית פרטי מאפשרת לנו לקבל הרבה ערך שלא קיים בחניה משותפת אשר פשוט מסומנת על הקרקע. התכנון של חניה כזאת איננו פשוט ועליו להתחשב בגורמים רבים: השטח, סוג השער, סוג המנוע, שיקולי אבטחה, כיווני כניסה ויציאה ועוד. במאמר הזה ניתן טיפים לתכנון נכון של חניה.
חניה פרטית – שימוש בציוד איכותי
אחד ההבדלים הבולטים בין חניה רגילה לזו בבית פרטי הוא השימוש בשער או דלת חשמלית אשר סוגרת לחלוטין את הפתחים. בחניה כזאת נדרש אם כן לבחור רכיבים שונים המתאימים לשימוש. הרכיב העיקרי בהנעת הדלת הוא המנוע. קיימים מספר סוגי מנועים. כאשר מדובר בדלת נגללת או מתקפלת כלפי מעלה, אנחנו בדרך כלל מציבים מנוע המחובר לשרשרת המוצב בסמוך לתקרת החניה. הוא מושך את הדלת כלפי מעלה ולכן צריך להיות חזק דיו. בחירה במערכת של מתח נמוך תאפשר לנו להצמיד למנוע מצבר. השילוב הזה יבטיח פעולה גם בזמן הפסקת חשמל. מנוע ניתן להשיג ברכישה מאובטחת באתר סומפי המתמחה במערכות בית חכם ושערים מכל הסוגים.
תכנון חלל החניה
לפני שניגשים לרכישה של הרכיבים עצמם, יש להבין כמה מכוניות נדרש להכניס לחניה ומהם יתר הצרכים ממנה. צריך להתחשב בכיווני הכניסה ולהשאיר רווחים מספיקים לפתיחת דלתות של כל הרכבים בו זמנית. חניות המתוכננות בקומה מתחת לפני הקרקע צריכות לעמוד בתקנים שונים בהם השיפוע של כביש הגישה. רצוי לתכנן את השיפועים באופן נוח יותר ממה שמגדיר התקן בכדי שיהיה נוח להיכנס ולצאת עם כל רכב שלא יהיה, כולל רכבי יוקרה וספורט עם מרווח גחון קטן.
בנוסף לחניית הרכבים עצמם, רצוי להשאיר חלל גם למקומות אחסון שונים. תמיד נוח להחזיק חפצים שונים בסמיכות לרכב, למשל ציוד ספורט, גלשנים, אופניים וכו'. חלל גדול של החניה, ייצור מקום יותר נעים למעבר בו יש יותר אוויר. את נושא האוורור יש להסדיר עוד בתכנון עצמו. במידה ואוורור טבעי לא מספק, יש לתכנן מערכת המוציאה אוויר וגם פתחי כניסה המגיעים ממקום בו יש אוויר נקי יחסית.
יש לחשוב על תאורה מתאימה שתשמש אותנו הן לחנייה קלה של הרכבים והן לכניסה ויציאה. מומלץ להשתמש באלמנטים של תאורת רצפה המסמנים באופן ברור את חלל החניה.
בבתים פרטיים רבים מהווה החניה נקודת תורפה לפריצה. יש לוודא שמערכות האבטחה, חיישנים, מצלמות ומנעולים, קיימים באופן מספק גם בחניה.
למי שיש מעלית בביתו, צריך יהיה להתאים לה פתח ולפניו להשאיר חלל ריק רב המתאים גם לכיסא גלגלים או עגלות שונות.
אישורי בניה
חניה היא חלק בלתי נפרד מהבית ומצריכה אישורי בניה מהעריה כמו גם עמידה בתקני בניה שונים. במידה והחניה נבנית ביחד עם בית חדש, הרי שהיא תוגש במסגרת הבקשה להיתר בניה בוועדה העירונית ביחד עם יתר התכניות. חניה הנבנית כתוספת לבית פרטי קיים תצריך היתרים כמו כל תוספת בניה. חלק מתהליך האישורים יכלול גם אפשרות להתנגדות של שכנים. רצוי להיערך מבעוד מועד להגשת הבקשה וליידע את השכנים בשיחה לבבית איתם. נסו להבין אם יש להם השגות שונות בנושא. לעיתים קרובות, מי שכבר אישר לכם בעל פה 'נזכר' בנושאים שונים שפתאום מפריעים לו. הדרך הכ טובה היא לשמור על שיח רציף עם אותם שכנים ולהסביר להם שאתם מתכוונים לשדרג את הבית והדבר ישפיע לטובה בעקיפין גם על ערך הנכס שלהם.
בהצלחה!